Vanliga frågor

Alla uppgifter om dina linser finns på dina linsboxar.

Är du helkund hos Linsen AB, har vi även dina uppgifter i din journal. Skicka ett mail med dina personuppgifter, så svarar vi Dig med dina linsdata, varefter du genomför ditt webbköp.

Du betalar antingen med kort eller via din internetbank och du väljer själv om du vill ha linserna hemskickade med Posten, eller om du vill hämta dem i butiken.

Vi tar emot följande betalmedel:

  • Mastercard
  • Visa
  • American Express
  • Paypal

Vi levererar alltid med A-post. Oftast inom 24 tim. Beställningar mottagna på lördagar och helgdagar behandlas påföljande arbetsdag. Normalt tar det 2-3 dagar innan du får dem i brevlådan eller kan hämta ut dem. Om beställningen gäller speciallinser utanför vårt lageromfång, blir leveranstiden 5-16 dagar.

Betalningar med kreditkort hanteras DIBS eller PayPal, som är säkra betaltjänster på internet. Inga kreditkortsuppgifter hanteras av oss på Linsen, allt sker via dessa tredjepartstjänster. Din emailadress och telefonnummer används enbart för att kunna kontakta dig vid behov. Om du har angett personnummer, använder vi det endast för att kunna hitta din journal. Linsen följer personuppgiftslagen (PUL).

Vid köp av kontaktlinser som beställts hos oss har du full returrätt inom 14 dagar från den dag då du har mottagit varorna, förutsatt att de returneras i oskadad, omärkt och obruten originalförpackning. Linser är medicinska produkter och därmed ett undantag på konsumentköplagen som säger att man får öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar. När Linsen mottagit och validerat produkten, återfår du varuvärdet inom 14 dagar på det bankkonto som användes vid betalningen. Fraktkostnader ersättes ej.

Om du vill häva köpet i samband med t.ex. eventuella förseningar återfår du debiterat belopp inom 14 dagar på det bankkonto som användes vid betalningen.

Linsen säljer kontaktlinser som finns på marknaden under originalnamn. Om du inte
hittar ditt linsmärke, kan det vara så att du använder en ”private label-lins” som innebär att man paketerat om linserna i en egentryckt förpackning. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt: info@linsen.se

När du köper linser på nätet behöver du ange parametrar som vi listar och förklarar nedan. Du hittar ditt linsmärke och dina parametrar på ditt recept eller tidigare linsförpackning.
Styrka (POW/PWR/SPH). Styrka anger hur stort ditt synfel är i ett plus- eller minusvärde.
Baskurva (BC). Baskurvan beskriver hur kupad linsen är – desto lägre värde, desto kupigare lins.
Diameter (DIA). Diametern är linsens storlek mätt från kant till kant på linsen.
Cylinder (CYL). Cylindern anger hur starkt ditt brytningsfel är.
Axel (AX). Axelvärdet anger cylinderns läge på ditt brytningsfel.
Addition (ADD) . Addition eller extra styrka beskriver skillnaden i styrka mellan de olika fokala fälten i multifokala kontaktlinser.

När du beställer dina kontaktlinser på nätet måste du ha ett kontaktlinsrecept från en legitimerad och behörig kontaktlinsoptiker. Detta ska ange styrkor samt parametrar på den kontaktlins som tillpassats just för dig. Observera att du även måste göra en ny tillpassning om du ska byta linssort för att utvärdera om denna lins fungerar bra och inte skadar dina ögon. När du köper kontaktlinser hos Linsen ber vid dig verifiera att ditt kontaktlinsrecept är giltigt genom att kryssa i rutan ”Jag har läst och godkänner villkoren”. Observera att vi inte säljer kontaktlinser till personer under 18 år.

Linsen arbetar under Socialstyrelsens föreskrifter som innebär att du bör kontrollera ögonen hos en legitimerad och behörig kontaktlinsoptiker minst en gång om året för att få köpa dina kontaktlinser. Efter en kontaktlinsundersökning kan du be din optiker om ditt recept som ska innehålla linsnamn, parametrar, linsstyrka samt att du är befunnen utan anmärkning för fortsatt linsbärande. Observera att ett glasögonrecept och ett kontaktlinsrecept inte är samma sak då styrkan i dessa kan variera stort.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Ring oss på 08-611 78 01 eller mejla via formuläret nedan.