Välkommen till Linsen

På Linsen kan du lösa alla dina ärenden inom synvård, från glasögon till kontaktlinser och solglasögon. Alla optiker på Linsen har hög kompetens över hela linjen och brinner för att du ska få ett så bekvämt och avlastat seende som bara går. Som Legitimerade optiker är vi dina ögons första vårdinstans och med djupare kunskap får du en bättre handläggning och får komma vidare till rätt vårdinstans om så skulle behövas, alternativt få de rätta råden du behöver. Linsen är en unik butik i Stockholms innerstad med Stockholms största lager på kontaktlinser. Här kan du köpa de vanligaste kontaktlinserna till lika lågt pris som på nätet direkt över disk utan att vänta på postgången. Har du ovanliga styrkor beställer vi hem dem åt dig. Vi är specialister på tillpassning av progressiva kontaklinser – kontaktlinser med ”inbyggda läsglasögon”. Vi har även ett attraktivt utbud av glasögon, allt från billiga paketpris till glasögonens Rolls Royce varumärken som Lindberg, Mikli och Starck. Vi har även ekologiska, återvinningsbara glasögon för den medvetne från EoE och Monkey Glasses som är gjorda av bomullsfiber. Vi har de absolut bästa solglasögonen på marknaden, Maui Jim som Barncancerfonden rekommenderar som skydd mot sjukdomar vi får av UV-strålningen. Vi på Linsen jobbar med service och produkter vi brinner för och är ett mer personligt alternativ till dagens homogena optikerkedjor.
Linsen arbetar under Socialstyrelsens föreskrifter och alla legitimerade optiker utför noggranna och kvalificerade synundersökningar för både kontaktlinser och glasögon. Hos oss kan du vara trygg oavsett ögonproblem eller synfel. Vi har mångårig erfarenhet och kan hjälpa hela familjen, ung som gammal, till en bättre vardag med en bekväm syn i både kontaktlinser och glasögon. Hos oss får du alltid de optimala kontaktlinserna och glasögonen som passar just dig och din synvardag. Välkommen in på konsultation så ska vi hjälpa dig att se världen med nya ögon!

Ett familjeföretag du kan lita på

Linsen AB är ett fristående familjeföretag som grundades 1982. I mars 2014 köptes företaget av Leg. optiker Bengt-Åke Zetterström, med över 50 års erfarenhet i branschen. Vi som jobbar här brinner för optometri och strävar efter att ge kunderna bästa möjliga service och ett personligt omhändertagande – till rätt pris. Hos oss får du en mycket grundlig synundersökning av några av Stockholms duktigaste optiker. Vi som jobbar här har lång erfarenhet av tillpassning av kontaktlinser och glasögon. Vi har specialistkompetens inom kontaktlinser, progressiva kontaktlinser, sports vision, samsyns- och närarbetsproblem, dubbelseende, prismatillpassning, astigmatism samt torra ögon diagnostik.
Våra optiker på Linsen har mångårig och unik kompetens inom optometri. Sofia och Bengt-Åke har sammanlagt utbildat sina optikerkollegor i över 300 butiker runt om i Norden i kontaktlinstillpassning framförallt multifokala kontaktlinser vilket inte alla optiker idag sysslar med. Om du har särskilda synproblem som kräver speciella linser är vi optikern för dig!

Vi som jobbar här

Bengt-Åke
Leg. Optiker

Bengt-Åke är specialist inom optometri, kontaktlinstillpassning och sports vision. Han har haft uppdrag att göra synundersökningar på flera landslag och OS-trupper inom flera olika sporter. 2009-2012 arbetade Bengt-Åke som konsult åt Ciba Vision (Alcon) och utbildade sina optikerkollegor i över 300 butiker i Norden att tillpassa multifokala kontaktlinser. Är nu ägare av och mentor i en av Stockholms mest unika optikerföretag.

Sofia
Leg. Optiker/MScOptom/Butikschef

Sofia har en Master of Science i Klinisk Optometri, en vidareutbildning på optikeryrket som ger henne en fördjupad kompetens att titta djupare in i ögat och på så sätt kunna upptäcka bl.a. sjukliga förändringar. Sofia har erfarenhet som butikschef samt inom glas- och kontaktslinsindustrin bl.a. som utbildningskonsult. Hon har specialistkunskap inom tillpassning av progressiva/multifokala kontaktlinser och är en anlitad och uppskattad föreläsare inom den kategorin.

Malin
Leg. Optiker

Malin har arbetat på Synsam i över 10 år. Hon är en noggrann Leg. optiker som är mycket kunnig inom optometri, tillpassning av kontaktlinser, även progressiva/multifokala kontaktlinser samt tillpassning av terminalglasögon som ger dig en bättre synergonomi på arbetet.

Lena
Leg. Optiker

Lena är en välutbildad och erfaren Legitimerad Optiker med kontaktlinsbehörighet.
Hon har varit kontaktlinsansvarig i en av Sveriges största optikerbutiker under många år och
vill alltid sina kunders bästa för ögonen.
Lena är även utbildad i arbetsmedicin och van vid att rekommendera de bästa glasögonlösningarna för alla dem som arbetar mycket framför datorn.

Anna
Leg. Optiker

Anna tog sin examen vid Karolinska Institutet i juni 2015 och gick ut som kursetta i sin årskurs. Hon har redan jobbat extra hos oss vid sidan av studierna ett år innan examen, och blivit väldigt uppskattad av både kunder och medarbetare. Anna har kompetens inom all form av glasögon- och kontaktlinstillpassning, allt från det enkla till det mer avancerade som multifokala och astigmatiska och Anna tycker att det är extra roligt att tillpassa linser till dig som vill prova linser för första gången.

Katja
Optikerassistent

Katja är vårat senaste tillskott som optikerassistent/säljare med mer än 15 års erfarenhet av god kundvård och bra service.
Hon är en stor estet som älskar trender och har alltid koll på det senaste inom mode. Hon är specialist på att se vilka glasögon våra kunder passar i.

Linda
Optikerassistent

Linda har arbetat som optikerassistent/säljare i 18 år och är med sina erfarenheter och kunskaper ovärderlig i butiken. Linda är mycket omtyckt bland våra kunder.

Tuula
Optikerassistent

Tuula har arbetat som optikerassistent/säljare hos Linsen i 20 år och har erfarenheter av alla
gamla trogna kunder och butiken i synnerhet. Tuula är mycket omtyckt bland våra kunder.

Här hittar du oss

Norrlandsgatan 22
08-611 78 01
Öppet vardagar 10-18, lördagar 11-15

Alltid hos Linsen