Boka tid här Boka tid

Synundersökning

I en synundersökning kontrollerar vi dina ögons hälsa, funktioner samt rörelser. Vi gör en grundläggande refraktion för glasögonvärden, tryckmätning (tonometri), samt kontroll av dina kontaktlinsers passform och funktion samt ditt ögas yta och slemhinnor. Har du problem med dubbelseende och/eller huvudvärk kan en fördjupad synanalys behövas. Alla optiker på Linsen är legitimerade av Socialstyrelsen och Linsen är kvalitetscertifierad av Optikerförbundet samt följer kvalitetsnormen.

Kontaktlinsundersökning med fria återbesök i ett år

När du gör din årliga Kontaktlinsundersökning undersöker vi dina ögon och kontaktlinser noggrannt samt ger tips och råd kring ditt linsbärande och informerar om nyheter! Det ingår även synundersökning för glasögon samt ordination av glasögon och kontaktlinser. Vi tittar på ögats hälsa, tårfilmens kvalité och funktion samt undersöker ögats slemhinnor och ytor. Vi kontrollerar även dina kontaktlinsers passform och samverkan med tårar och slemhinnor samt eventuella kontaktlinsvätskor. Självklart kontrolleras synens funktion och kontaktlinsernas styrkor så att de passar dina behov. Möjlighet finns för tryckmätning samt fördjupad synanalys om du har problem med dubbelseende och/eller huvudvärk. Fria återbesök på ordinationen ingår i ett år. Vi förser dig med provlinser om vi rekommenderar en ny produkt eller om vi provar ut någon ny styrka. Om din syn ändras drastiskt och en helt ny tillpassning behöver göras när det gått mer än 9 månader så debiteras en ny kontaktlinsundersökning.

Torra ögon

Har du besvär med torra ögon har optikern en expertis och ett kunnande i både behandling och vilka eventuella droppar eller kosttillskott som behövs. Det är viktigt att särskilja om det beror på kliniska fynd eller kontaktlinsens material. Det finns bättre och sämre material för olika typer av ögon.

Progressiva/Multifokala kontaktlinser

På Linsen är vi specialister på progressiva/multifokala kontaktlinser. En tillpassning av progressiva kontaktlinser kräver kompletterande undersökningar och noggranna uppföljningar. Det är inte alltid som tillvänjningen sker omedelbart, utan du kommer få provlinser att få prova i din vardag och uppföljningsmötet med optikern är viktigt för bästa resultat.

Nytillpassning av kontaktlinser

När du aldrig tidigare haft kontaktlinser eller att det var länge sedan sist så behöver du boka en nytillpassning av kontaktlinser. I den ingår allt ovan, men även en kurs i hur du sköter och hanterar dina kontaktlinser samt provlinser till det att vi kommit fram till den lins som är både bekväm och funktionell för dina behov.

Körkortstest

När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs ett syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Du behöver inte boka tid utan kom på drop-in. Testet tar cirka tio minuter. Vi kan skicka in synintyget elektroniskt till Transportstyrelsen för snabbare handläggning.