NYTT I BUTIKEN

Eyevan, glasögonen som blir din modeaccessoar

Sofia

Vi har äntligen fått glasögon från Eyevan till vår butik, som enligt oss tillverkar några av de snyggaste bågarna på marknaden.

Eyevan grundades 1972 i Japan under parollen “glasögon som modeaccessoar”. Med design som är inspirerad av stilen och lugnet i den japanska kulturen, och hantverk som levererar högsta precision, har varumärket sedan dess tagit sig över havet och ut till resten av världen.

Märket fick sitt första stora internationella uppsving under andra halvan av 1980-talet när det nådde Los Angeles och mer specifikt, Hollywoodcelebriteter. Bågarna hamnade på omslaget av varje tänkbar tidning, och alla som var någon i filmindustrin ville ha den nya looken. Som man brukar säga, the rest is history. Eyevan blev the eyes to wear.

Eyevan under 80-talet

Märket har dock valt att trots uppmärksamheten hålla sin integritet och inte bli ytterligare ett märke som satsar på volym – utan med stil och elegans håller de sig till att skapa exklusiva och extremt kvalitativa kollektioner.

Modellerna som vid första anblicken ser enkla ut är ofta väldigt komplicerade och med fina detaljer. 
All tillverkning sker fortfarande i Sabae, Fukui, känt för sin hantverksskicklighet. Nu i din butik, hos Linsen på Norrlandsgatan 22 i Stockholm. Välkommen in och prova!

Du kan läsa mer om Eyevan här: Eyevaneyewear.com