KUNDSERVICE

Har du frågor?
Hör av dig!

Vi vill att det ska vara lätt att välja Linsen, men också att få fortsätt hjälp av oss. Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna som rör beställning, tidsbokning, rabatter med mera.

Finns inte din fråga,
så maila oss på info@linsen.se
eller ring direkt 08-611 78 01

Vanliga frågor

Finns inte din fråga,
så maila oss på info@linsen.se
eller ring direkt 08-611 78 01,
vi svarar normalt inom en arbetsdag

Sök fram din linssort bland linserna på hemsidan och fyll i din styrka och parametrar. Alla uppgifter om dina linser finns på dina linsboxar.

Är du helkund hos Linsen har vi även dina uppgifter i din journal. Skicka ett mail med dina personuppgifter, så hjälper vi dig med dina linsdata.

Du kan välja om du vill ha linserna hemskickade eller om du vill hämta dem i butiken på Norrlandsgatan. Tänk på att stora paket som inte får plats i brevlådan hamnar på ditt närmaste postutlämningsställe.
Betalar gör du antingen med kort, swish eller via din internetbank.

Vi tar emot följande betalmedel:

  • Mastercard
  • Visa
  • American Express
  • Paypal
  • Swish

Vi levererar alltid med A-post. Normalt tar det 2-3 dagar innan du får linserna i brevlådan eller kan hämta ut dem på ditt postutlämningsställe. Om beställningen gäller speciallinser utanför vårt lageromfång blir leveranstiden 5-16 arbetsdagar.
Beställningar mottagna på lördagar och helgdagar behandlas påföljande arbetsdag.

Betalningar med kreditkort hanteras DIBS eller PayPal, som är säkra betaltjänster på internet. Inga kreditkortsuppgifter hanteras av oss på Linsen, allt sker via dessa tredjepartstjänster. Din emailadress och telefonnummer används enbart för att kunna kontakta dig vid behov. Om du har angett personnummer, använder vi det endast för att kunna hitta din journal. Linsen följer personuppgiftslagen (PUL) samt GDPR.

Öppet köp gäller i 14 dagar förutsatt att linserna återlämnas i obruten förpackning. Linser är medicinska produkter och därmed ett undantag från konsumentköplagen som säger att man får öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.
Öppet köp gäller ej individanpassade kontaktlinser.
Frakt ersätts ej.

Vid godkänd retur återfår du debiterat belopp inom 14 dagar på det bankkonto som användes vid betalningen.

Linsen säljer kontaktlinser som finns på marknaden under originalnamn. Om du inte hittar ditt linsmärke, kan det vara så att du använder en ”private label-lins” som innebär att man paketerat om linserna i en egentryckt förpackning. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt: info@linsen.se

När du köper linser på nätet behöver du ange parametrar som vi listar och förklarar nedan. Du hittar ditt linsmärke och dina parametrar på ditt recept eller tidigare linsförpackning.
Styrka (POW/PWR/SPH): Styrkan anger hur stort ditt synfel är i ett plus- eller minusvärde.
Baskurva (BC): Baskurvan beskriver linsens radie/hur kupad linsen är – desto lägre värde, desto kupigare lins.
Diameter (DIA): Diametern är linsens storlek mätt från kant till kant.
Cylinder (CYL): Cylindern anger hur starkt ditt brytningsfel är i en torisk lins.
Axel (AX): Axelvärdet anger cylinderns läge på ditt brytningsfel i en torisk lins.
Addition (ADD): Addition beskriver skillnaden i styrka mellan de olika fokala fälten i multifokala kontaktlinser.

Ja, vi har samarbete med Mecenat och erbjuder studenter rabatt som finns beskrivet här.

När du beställer dina kontaktlinser över nätet är det viktigt att du har ett kontaktlinsrecept från en legitimerad och behörig kontaktlinsoptiker. Det säkerställer att din linssort är utprovad just för att passa ditt öga och din syn. Linser som sitter fel kan orsaka stora besvär och i värsta fall skada dina ögon. Observera att du behöver göra en ny tillpassning om du ska byta linssort. När du köper dina linser hos oss ber vi dig verifiera att du har ett kontaktlinsrecept hos en legitimerad optiker genom att kryssa i rutan “Jag har läst och godkänner villkoren”.

Linsen arbetar under Socialstyrelsens föreskrifter. Det innebär att du som använder linser rekommenderas att kontrollera ögonen hos en legitimerad kontaktlinsoptiker en gång om året. Det finns däremot inte längre något krav på att ditt kontaktlinsrecept inte får vara äldre än ett år för att du ska få köpa linser.
Observera att ett glasögonrecept inte är detsamma som ett kontaktlinsrecept då styrkorna i dessa kan variera. Ett glasögonrecept är giltigt i ett år.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Ring oss på 08-611 78 01 eller maila oss på info@linsen.se eller via formuläret nedan.