ALLTID HOS LINSEN

Omfattande garantier

När du köper glasögon hos oss, vill vi att du ska känna dig helt trygg och säker i ditt val. Därför erbjuder vi generösa garantier som skyddar din investering och säkerställer din tillfredsställelse.
Från Trivselgaranti till Olycksgaranti – vi har täckt allt för att du ska kunna njuta av dina nya glasögon utan bekymmer.

Vad ingår i glasögonköpet?

Trivselgaranti

Vi är dedikerade till din komfort. Om du inte är helt nöjd med passformen på dina nya bågar, erbjuder vi dig att byta dem inom 30 dagar efter köpet – ingen fråga är för liten!

Funktionsgaranti i 90 dagar

Vi garanterar att dina glasögon kommer att fungera perfekt. Skulle de inte leva upp till dina förväntningar inom de första 90 dagarna, justerar vi dem kostnadsfritt tills de gör det.

Stöld- och skadeförsäkring i 365 dagar

Livet är oförutsägbart, men dina glasögon behöver inte vara det. Om oturen är framme inom ett år efter ditt köp, reparerar vi eller byter ut dina glasögon. Om en identisk ersättning inte är möjlig får du välja ett nytt par. Notera att en självrisk på 500 kr tillkommer.

Omsorg om dina nya glasögon

För att hålla dina glasögon i toppskick inkluderar vi ett högkvalitativt glasögonfodral och ett rengöringskit. Dessutom får du livslång fri justering och service. Vi är här för att säkerställa att dina glasögon alltid sitter perfekt och känns rätt.

Specialerbjudande

Förvärva ett andra par glasögon inom 60 dagar och få 50% rabatt på glasen.
Perfekt för att lägga till ett stilfullt eller funktionellt par till din samling!

Villkor för erbjudandet

Erbjudandet gäller alla glas och två månader från första parets köp. Det billigaste paret räknas alltid som par 2. Kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Nya glasögon när du behöver dem – inte bara när du har råd

På Linsen kan du nu skämma bort dig själv och din familj med nya glasögon, kontaktlinser eller solglasögon utan att betala hela summan direkt. Som BrilliantKund är flexibilitet nyckeln – oavsett hur många köp du gör, behåller du samma låga månadskostnad. Inga oväntade avgifter, inga långa bindningstider.

Vill du justera din betalningstakt? Inga problem. Du bestämmer själv om du vill betala mer vissa månader. Din flexibilitet är vår prioritet. Och eftersom ditt konto kontinuerligt återfylls upp till en kreditgräns på 30 000 kr, kan du fortsätta handla utan att oroa dig för räntekostnader – vilket gör det här till ett mycket mer kostnadseffektivt alternativ än traditionella krediter.

Att vara BrilliantKund är alltid lönsamt, oavsett om du köper ett par glasögon eller flera. Upplev friheten att välja, och kvaliteten på våra produkter, utan den ekonomiska pressen.

  • Från 195 kr/mån i autogirodragning*
  • Upp till 30 000 kr i kreditutrymme
  • Inga räntor/uppläggningsavgifter

*19-25 kr/månad i administrationsavgift.

Flexibel Delbetalning – Anpassad efter dig

Upptäck ett smidigare sätt att hantera dina utgifter genom att dela upp betalningen för dina köp månadsvis. Välj själv hur länge du vill dela upp din betalning. Med vår flexibla delbetalningsplan kan du sprida kostnaden över upp till sex månader – helt utan extra kostnader. Inga räntor, inga aviavgifter och inga uppläggningsavgifter.

Önskar du ändå att betala av snabbare? Inga problem! Du kan enkelt slutbetala ditt konto när som helst du önskar. För de som behöver ännu mer tid, erbjuder vi också möjligheten att dela upp betalningen på upp till 24 månader. För dessa längre planer tillkommer en aviavgift och en uppläggningsavgift, men flexibiliteten förblir.

Alla delbetalningsplaner hanteras genom ett säkert samarbete med Resurs Bank, och en sedvanlig kreditprövning görs för att säkerställa att allt sköts smidigt och säkert.

Oavsett din ekonomiska situation, låt oss hjälpa dig att göra dina köp mer hanterbara. Välj vår flexibla delbetalning och ge dig själv andrummet att andas ekonomiskt.

Studentrabatt på produkter och synundersökningar

Studenter har alltid 10 % på alla produkter* hos Linsen samt 100 kr rabatt på undersökningar** ! Gäller mot uppvisande av giltigt studentkort.

* Erbjudandet gäller enbart ordinarie pris och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

** Gäller ej körkortsintyg.

LinsPOSTEN

Din nya syn på bekvämlighet och flexibilitet!

Är du trött på att ständigt behöva komma ihåg att beställa nya kontaktlinser och planera in tider för kontaktlinsundersökningar? Låt oss introducera Linsposten – din nya lösning för en enklare vardag!

Hur funkar Linsposten?

Du behöver du inte komma ihåg att beställa nya linser. Linsposten ser till att du alltid har fräscha linser. Dina kontaktlinser levereras direkt hem till dig – helt fraktfritt. Vill du hellre hämta här i butiken så går det lika bra, då får du ett sms när linserna finns att hämta. Du väljer hur ofta du vill ha leveranser. Månadsvis, kvartalsvis eller halvårsvis beroende på hur dina linser är förpackade.
Kontaktlinsundersökning inkluderad: För att säkerställa att dina linser alltid är uppdaterade i styrka och komfort inkluderar vi en årlig kontaktlinsundersökning i tjänsten.
Fullständig trygghet: Livet är oförutsägbart, och vi förstår att din syn och dina behov kan förändras. Om din styrka ändras, om du upplever några komplikationer med dina linser eller om dina ögon behöver extra omsorg, är vi här för att hjälpa dig. Oavsett när dessa behov uppstår, garanterar vi att du har rätt lins med rätt styrka.
Flexibilitet att pausa leveranser: Om du råkar få ett överskott av linser eller behöver pausa din leverans av någon anledning, erbjuder Linsposten flexibiliteten att enkelt pausa tjänsten.

Vad ingår i Linsposten
  • Dina linser
  • Fraktfri leverans hem i brevlådan
  • Linskontroll, vanligtvis kallas du en gång per år
  • Akutkoller om du upplever några komplikationer med dina linser eller om dina ögon behöver extra omsorg
  • Glasögonrecept när du behöver det
Kan man säga upp Linsposten när man vill?

Ja, du kan säga upp Linsposten precis när du vill. Ingen bindningstid! Har du precis fått en leverans så fortsätter betalningarna i lika många månader som du fått linser för.

Hur mycket kostar det att ha Linsposten?

Linsposten är väldigt prisvärt med tanke på allt du får. Det exakta priset beror på vilken sorts linser du har. Har du månadslinser är avgiften från 190 kr/mån och har du endagslinser är avgiften från 400 kr/mån.

Hur gör jag för att börja med Linsposten?

Kom in och teckna tjänsten hos oss på Norrlandsgatan 22. Har du inte möjlighet att komma in hör av dig så kan vi säkert lösa det ändå.
Du behöver ha ditt bankkontonummer tillgängligt, för autogirot kopplas till det.

Om något krånglar...?

Då kommer du in till oss på Norrlandsgatan eller ringer oss, så löser vi det på bästa sätt.

Kundservice Linsposten

Öppettider mån-fre 10:00-18:00.

  • Telefon: 08 – 611 78 01
  • Mail: info@linsen.se
Allmänna villkor

1. Översikt: När du tecknar tjänsten LINSPOSTEN, behöver du vara minst 18 år. Om du är under 18 år måste en vårdnadshavare godkänna avtalet och stå för betalningarna.
2. Definitioner
Tjänsten (LINSPOSTEN): En prenumerationstjänst för kontaktlinser. Allmänna Villkor: De regler som gäller för användning av LINSPOSTEN.
Kunden: Du som tecknar tjänsten.
Linser: Kontaktlinserna du får genom tjänsten.
3. Beställning och Bekräftelse
Beställ tjänsten i vår butik i Stockholm. Därefter skickas en bekräftelse till dig via e-post. Håll dina kontaktuppgifter aktuella för att säkerställa smidig kommunikation.
4. Leverans och paus av tjänsten
Din första leverans skickas direkt och betalas i kassan. Därefter kan du förvänta dig att få dina linser efter överenskommet leveransintervall. Du kan välja om du vill ha linser på hel- eller halvfart. Beroende på hur dina linser är förpackade får du leverans var kvartalsvis eller halvårsvis. Vi skickar dina linser till den adress du angivit. Vid lagerbrist skickar vi produkterna så fort de är tillgängliga, oftast inom 5 arbetsdagar. Skulle dina linser vara försenade kontakta oss så löser vi ersättningslinser under tiden du är utan.
Inför varje leverans får du ett mail. Om du skulle vilja pausa din linsleverans har du 1 vecka på dig att meddela oss. Återuppta enkelt tjänsten när du är redo, utan extra kostnad.
5. Användning och Recept
Linserna måste användas enligt de instruktioner och recept du fått av din optiker. Använd inte linserna på ett felaktigt sätt då detta kan skada din syn. Vi ansvarar inte för skador orsakade av felaktig användning.
6. Priser och betalning
Betalning sker via autogiro i förväg. Dragningen sker alltså i slutet av månaden innan som du får din leverans av linser. Autogirot sätter vi upp när du startar tjänsten. Det är ett digitalt medgivande av dataregistrering för administration av träffat autogiroavtal, samt medgivande av debitering och transaktion via autogiro.
Förfallodagar: Den 28:e varje månad, eller närmast följande bankdag. OBS: Pengarna måste finnas på kontot senast dagen före dragningen för att den ska kunna ske. Om pengar saknas på kontot på betalningens förfallodag har banken rätt att ta ut ränta och avgifter, enligt bankens gällande regler, för den skuld som därigenom uppstått
Dröjsmålsränta på förfallet belopp: 2% per månad. Samtidigt debiteras för varje påminnelse i enlighet med lag 1981:739. Om betalning ej sker pga bristande täckning på kontot kan s.k. "senarelagd dragning" göras. Då tillkommer en tilläggsavgift på 50 kronor.
Det pris du godkänner vid beställningen gäller. Eventuella prisändringar meddelas i förväg inför nästkommande leverans. Frakt är inkluderat i priset, men kostnader för tillbehör kan tillkomma. Om priset förändras har du möjlighet att avsluta tjänsten, men du behöver fortsätta betala lika många månader som du har mottagit linser för.
7. Trygghet och Service
I tjänsten ingår din regelbundna kontaktlinsundersökning och akut hjälp om du får komplikationer med dina kontaktlinser. Dessa tjänster kan inte överlåtas till andra personer.
8. Byte av Linser
Om din syn förändras kan du få nya linser med uppdaterat recept från och med nästa leverans. Linser som redan levererats byts inte ut utan särskilda skäl. 

Sekretesspolicy

Denna sekretesspolicy syftar till att vara transparent och enkel att förstå, så att du känner dig trygg med hur dina personuppgifter hanteras av oss.
Användning av Personuppgifter
Dina personuppgifter används för att:
Administrera din tjänst.
Skicka regelbundna leveranser av kontaktlinser.
Kommunicera viktig information om tjänsten, såsom ändringar i priser eller villkor.
Erbjuda anpassad kundservice och support.
Förbättra och anpassa våra tjänster baserat på dina behov och din feedback.
Delning av Personuppgifter
Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part utan ditt uttryckliga medgivande, förutom i följande fall:
Till underleverantörer och partners som hjälper oss med leverans och drift av LINSPOSTEN, under strikta sekretessavtal.
Om det krävs enligt lag, till exempel för att följa en rättslig process eller begäran från myndighet.
Säkerhet och Skydd av Personuppgifter
Vi använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, ändring, avslöjande eller förstörelse. Vi strävar efter att använda tekniska och organisatoriska skyddsåtgärder som motsvarar industristandarder.
Dina Rättigheter
Du har rätt att:
Begära tillgång till de personuppgifter vi har om dig.
Begära att felaktiga uppgifter rättas.
Begära att dina personuppgifter raderas.
Invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära att behandlingen begränsas.
Ta tillbaka ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter, där så är tillämpligt.
Ändringar i Sekretesspolicyn
Vi kan uppdatera denna sekretesspolicy för att reflektera förändringar i vår praxis. Vi kommer att meddela dig om väsentliga ändringar genom att publicera den uppdaterade policyn på vår webbplats eller skicka en notis via e-post.

Välkommen till butiken på Norrlandsgatan 22!

När du besöker oss diskuterar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just dig. Förutom vanliga linser och glasögon är vi på Linsen specialiserade på flera andra områden.

Den här webbplatsen använder cookies
Hej Hej! 👋 Vi använder cookies för att säkerställa att vår webbplats fungerar och för att tillhandahålla och göra förbättringar som ger dig en bättre upplevelse. Du kan välja att godkänna att vi använder cookies under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.