VÅRA SPECIALOMRÅDEN

Linser, glasögon – eller något helt annat?

Det händer mycket inom syn- och ögonvård. Därför har vi specialiserat oss inom en mängd olika områden som kan ge dina ögon sin naturliga funktion tillbaka.

MULTIFOKALA LINSER

För jämn skärpa oavsett avstånd

Multifokala linser är kontaktlinser med en steglös styrkeförändring från långt till nära håll. Om du besväras av suddig syn på nära håll eller behöver progressiva glasögon är multifokala linser något för dig. De finns för de flesta synfel, som endags-, tvåveckors- och månadslinser. Är ditt synfel lite mer ovanligt finns bra topografitillpassade linser att tillgå.

MYOPI I TIDIG ÅLDER

Närsynthet bland barn och ungdomar

Förekomsten av närsynthet bland unga människor ökar i en rasande takt, och för med sig en mängd hälsorisker. Eftersom barns ögon fortfarande växer, kommer barn som blir närsynta tidigt bli det ännu mer som vuxna. Linsens legitimerade optiker kan hjälpa till att bromsa den utvecklingen genom att ordinera lämplig behandling för närsynta barn och ungdomar.

SKRÄDDARSYDDA LINSER

För dig med svårare synfel

Vi skräddarsyr kontaktlinser till dig med hjälp av en topograf, som mäter tusentals punkter och tar fram en extremt noggrann avbildning av din hornhinna. På så sätt kan vi tillverka mer anpassade och skräddarsydda kontaktlinser till svårare synfel.

ORTOPTISK STATUS

Trötta ögon, huvudvärk eller något annat?

Synundersökning för dig som har problem med trötta ögon, huvudvärk, dubbelseende och/eller växlingsbesvär. Vi utreder din ortoptiska status, det vill säga hur dina ögon samarbetar, och rekommenderar en behandling eller åtgärd för att lindra dina besvär. Vid behov skickas remiss till ögonläkare.

NATTLINSER

Se tydligt hela dagen utan vare sig glasögon eller kontaktlinser

Nattlinser är stabila kontaktlinser som du använder på natten istället för på dagen. Medan du sover omformar linsen din hornhinna och när du sedan tar ut linserna ser du tydligt hela dagen utan användning av vare sig glasögon eller kontaktlinser.

ÖGONBESVÄR

Torra ögon utredning

Utredning av torra ögon är en undersökning för dig som besväras av trötta, grusiga och/eller irriterade ögon. Vi undersöker om dina besvär orsakas torra ögon och i så fall vad torrheten beror på samt hur den ska behandlas. Uppföljningsbesök för att utvärdera resultatet av behandlingen ingår.

Hos oss får du inte någon gratis synundersökning.
Men du får en grundlig.

Oavsett om du vill ha linser eller glasögon gör vi alltid en grundlig synundersökning med konsultation och rådgivning. Vi vill veta allt om vilka besvär du upplever och vilka önskemål du har för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

I våra synundersökningar ingår alltid:

Behovsanalys

Fastställning av synfel

Bedömning av synförmåga

Bedömning av samsyn

Expertrådgivning

Ordination

Jag rekommenderar Linsen där de ger dig möjlighet att prova kontaktlinser med flera styrkor i samma lins. Optikerna på Linsen har specialistkompetens.

-Karin och Tom

Jag rekommenderar Linsen där de ger dig möjlighet att prova kontaktlinser med flera styrkor i samma lins. Optikerna på Linsen har specialistkompetens.

-Karin och Tom